HARLEM KITESURFING DESIGNED FOR YOU TO

GO ALL THE WAY

KIJK HIER DE HARLEM LIGHT

Harlem kitesurfing kites zijn in 2016 op de markt gebracht.
Hans heeft na 10,000 uur achter de naaimachine te hebben gezeten en kite reparaties te hebben uitgevoerd, de zwakke plekken en gemiste kansen van vele kites ontdekt.
Hans heeft toen samen met Alex, die een oog voor detail heeft, hun eigen kite ontworpen en laten maken, met de focus om een van de sterkste, duurzaamste, allround kite op de markt te brengen voor de woeste Nederlandse omstandigheden.

We waren onder de indruk hoe ontzettend goed de Harlem kite al vloog en hoe robuust en duurzaam de kite is.
In 2017 is de 2de editie van de Harlem kite uit gekomen -een verbeterde versie van de 2016 model. Harlem 2017 is met een geheel nieuw uiterlijk en een vernieuwd bridal systeem.
De Harlem kite heeft 2 afstel mogelijkheden. Freestyle stand en freeride stand. Met de freestyle stand trekt de kite meer en kan je hogere sprongen maken. De freeride stand is perfect voor de beginnende kitesurfer en waverider.

Harlem kitesurfing allround kite.

STRUT FRAME

Harlem kitesurfing strut frame

De Harlem kite heeft een 3 strut frame. Door de 3 strut frame zit er veel meer flexibiliteit in het frame dan de standaard 5 strut frame. Hierdoor draait de kite gemakkelijker.

ONE-PUMP SYSTEEM

Harlem kitesurfing strut frame

Wees de eerste op het water met het nieuwe one pump system. Alle Harlem kites zijn uitgerust van het One Pump System. De slangen die van de leading edge gaan naar de struts zijn extra dik gemaakt voor optimale luchtdoorstroming. Elke strut kan je ook weer dichten met de afsluit klemmetjes die op de slangen zitten.

SPEED INFLATE

Harlem kitesurfing strut frame

Moeiteloos je kite op pompen
De Harlem kites maken gebruik van een groot ventiel waar elke standaard twist and lock pump met een opening van 20mm op aangesloten kan worden. Door het grote ventiel is de luchtdoorstroming van de pomp naar de kite geoptimaliseerd en kan de kite moeiteloos en snel opgepompt worden.

EASY RELAUNCH

Probeer je nieuwe tricks snel achter elkaar door het gemakkelijke relaunch.
De tips van de Harlem staan een tikkeltje naar de trailing edge toe.
Dit betekent dat de kite al die plat op het water licht
niet op het water blijft plakken, maar gemakkelijk naar
de zijkant van het windvenster te sturen is,
voor een gemakkelijke relaunch.

HARLEM LIGHT

Wees een van de eerste die het water opgaat met de nieuwe Harlem light!

Harlem light kitesurfing 13m light serie

De Harlem light is de 13M serie van de Harlem kites en is speciaal ontworpen voor lichte wind.
De Harlem light heeft een 3 strut frame om hem zo licht mogelijk te maken. Natuurlijk gaat dit niet ten koste van het sterkte en duurzaamheid, die we van de Harlem kites zijn gewent. De light kan doorgevaren worden tot wel 20 knopen, door de goede power en depower mogelijkheden, is de kite ook zeer geschikt voor de grotere en zwaardere kitesurfers.
Net zoals de Harlem kite heeft ook de light een easy relaunch system. Omdat de tips van de kite naar de trailing edge staan is de leading edge vrij rond aan de voorkant en dat zorgt ervoor dat de kite niet op het water blijft plakken maar gemakkelijk te relaunche is. De power bridals zijn kort en heeft maar 1 katrol, dit maakt de kite snel en direct.
De light is van alle gemakken voorzien met het grote ventiel en de one-pump systeem, pomp je de kite moeiteloos en snel op.

KITESURF MATERIAAL TESTEN?

Bij onze testcenter in Zandvoort is het mogelijk om nieuwste material van Slingshot, Core en Harlem te testen.
Voor het testen van onze kitesurf materiaal, is een basis kiteervaring vereist.

Bij ons kitesurf testcenter rekenen we de normale huur prijs van het materiaal te gebruiken. De betalde bedrag krijgt je terug als tegoedbon bij de kitesurfshop Haarlem en hier kun je jou materiaal aanschafen voor je kitesurfsessies.

  • Gehele Kitesurfset (incl. wetsuit en trapeze) € 30,- per uur.

  • Kite only € 20,- per uur.

Harlem kitesurfing Logo