Loading...
SLINGSHOT 2017-04-25T10:29:01+00:00

Van Slingshot hebben we in de testcenter de allround kite de Rally en niet te missen de echte freestyle kite de RPM

Slingshot: Rally

De Slingshot Rally 2017 is de all-round freeride kite van slingshot.

De kite staat bekend om zijn gemakkelijke relaunch, een goede depower mogelijkheid en sterke constructie.
De Rally werd eerst op de markt gebracht als de allround kite waar alle disciplines mee gevaren kan worden. Nu heeft slingshot meerderen kites uitgebracht zodat elke discipline zijn eigen kite heeft voor de optimale kite-ervaring!

De Rally 2017 heeft een aantal eigenschappen, die de kite voor zowel de beginnende kitesurfer tot gevorderde kitesurfers erg fijn maakt!
Voor de beginnende kitesurfers zal de eigenschap stabiliteit erg gewaardeerd worden. Deze stabiliteit van de kite is het gevolg van de 5 strut design. De struts zijn iets dunner geworden voor gewichtsbesparing.

Slingshot Rally

Kortom, de Slingshot Rally 2017 is een kite met een grote windrange waarmee je kunt sprongen met lange airtime kan maken voor al je oldschool tricks. Door zijn open schape relaunched de Rally gemakkelijk uit het water en het is echt een plug and play kite. We kunnen de kite zo tunen dat hij voor jou het beste vaart en aan je wensen voldoet.

HYBRIDE DELTA C-SHAPE

De ronde leading edge zorg ervoor dat de kite niet op het water blijft plakken, maar gemakkelijk naar de zijkant van het windvenster te sturen is,
en op deze manier kun je de Rally gemakkelijk en veilig relaunchen.
Bij de gevorderde kitesurfers zullen de grote windrange
en de airtime meteen opvallen.
De kite stuurt snel en direct omdat de bridles geen katrollen meer hebben.
Door het open profiel van de Rally (wat ook de RPM) heeft, zorgt ervoor dat je veel airtime hebt en niet als een baksteen naar beneden valt uit de lucht.

Slingshot Open C shape Rally

IMPROVEMENTS

De verschillen van de Rally op voorgaande jaren is dat de kleursamenstellingen zijn veranderd.
Maar daarnaast is er een groot ventiel op de leading edge gekomen
zodat je hem nu sneller en moeitelozer kunt oppompen.
De trailing edge is nu met dubbel teijin doek afgewerkt wat de kite duurzamer maakt.
Het dubbele doek helpt ook tegen dat de trailing edge niet meer klappert, als je de kite depowered.
Dit jaar is er ook een opmerkelijke verbetering gekomen bij de wingtips
want deze zijn verstevigd met kevlar patches, precies waar de lijnen van de bridles de kite kunnen raken en voor slijtage kan zorgen.

Slingshot Rally colours

Slingshot: RPM

RPM is een goede kite voor de freestyle progressieve rijders

De Slingshot RPM heeft zich de afgelopen jaren echt bewezen en heeft een reputatie als onverslaanbare freeride/freestyle kite.
Youri Zoon heeft maar liefst twee keer de wereldtitel behaald met de RPM. Het 2017 model gaat dan ook verder waar de 2016 RPM ophield.
De Slingshot RPM 2017 is de kite die misschien wel voor de breedste scale aan kitesurfers dient.
De kite is een geweldige freeride kite doordat hij een goede depower heeft en smooth pull met zijn ongelofelijke hangtime is de RPM een echte allemansvriend

In het kort is de RPM een goede kite voor de freestyle progressieve rijders. Door de grote pop zijn unhooked tricks gemakkelijker te landen en handel passes gemakkelijker sticken. Van kiteloopen is deze kite ook zeker niet vies.

Slingshot RPM

De RPM 2017 heeft een IRS bridle systeem. Dit zorgt ervoor dat de kite sneller en directer stuurd. Er zitten geen katrollen meer op de bridles van de RPM wat de kite dan ook minder slijtagegevoelig maakt en zorg ook voor meer feedback in de lucht.
Het ventiel op de leading edge is niet verandert omdat deze al een van de beste op de markt is. Het is een groot ventiel zodat je de kite gemakkelijk kunt oppompen met elke kitepomp.

Slingshot RPM 2017
Slingshot RPM shape
Slingshot RPM colours

KITESURF MATERIAAL TESTEN?

Bij onze testcenter in Zandvoort is het mogelijk om nieuwste material van Slingshot, Core en Harlem te testen.
Voor het testen van onze kitesurf materiaal, is een basis kiteervaring vereist.

Bij ons kitesurf testcenter rekenen we de normale huur prijs van het materiaal te gebruiken. De betalde bedrag krijgt je terug als tegoedbon bij de kitesurfshop Haarlem en hier kun je jou materiaal aanschafen voor je kitesurfsessies.

  • Gehele Kitesurfset (incl. wetsuit en trapeze) € 30,- per uur.

  • Kite only € 20,- per uur.

Wil je graag de Rally of RPM testen? Dat kan, bij onze kitesurf testcentrum in Zandvoort. Neem contact met ons op voor een afspraak te maken.

CONTACT