[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Kite Aftuigen en oprollen

[/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

De Kite aftuigen en oprollen is iets wat je na elke sessie moet doen.

Controleer de ondergrond of er geen scherpe voorwerpen liggen zoals, schelpen, stenen, of glas. Het mooiste is als je een grasveldje hebt waar je je Kite kunt  aftuigen en oprollen.
Het is belangrijk, dat je Kite droog is en het liefst zandvrij, voordat je begint met je Kite op te rollen. Het zand en zout kan de coating van het kitedoek aantasten, waardoor je Kite sneller slijt en kapot gaat.
Dus als je Kite eenmaal droog is, kun je hem opdraaien. De Harlem kite’s hebben 2 opties van deflate. In het midden, en op de tip. Laat de Kite leeg lopen bij zachte wind in het midden, en bij harde wind aan de tip (punt).

[/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Laten we er van uit gaan dat je zoals bij de meeste kite’s de Kite in het midden laat leeg lopen.

STAP 1 – Schroef of trek het deflate in het midden met beleid eruit of eraf. Blijf de Kite wel vast houden zodat die niet wegvliegt.

STAP 2 – Leg de bridals van de Kite in de Kite. Op deze manier gaat het een mooi compact pakket worden.

Stap 3 – Loop aan de leading edge naar de zijkant van de Kite, genaamt de wingtip. Begin hier de kite op te rollen tot aan het midden. Tijdens het oprollen is het verstandig om de lucht ook uit je struts te drukken anders word het een te groot en lang pakket. 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_code]PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNTYwIiBoZWlnaHQ9IjMxNSIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC91YnVKYmkxc2JwayIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsbG93PSJhdXRvcGxheTsgZW5jcnlwdGVkLW1lZGlhIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+[/fusion_code][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

STAP 4 – Eenmaal bij het midden aangekomen, leg dan bijvoorbeeld je trapeze of je board, met de vinnen naar boven toe, op het opgerolde deel van de Kite. Dit voorkomt dat je opgerolde deel van je kite, weer uitrolt tijdens je vanaf de anderen tip aan het oprollen bent. Check wel dat de lucht nog makkelijk uit het deflate kan komen.

STAP 5 – Begin nu met de anderen windtip op te rollen tot aan het midden, vergeet niet om ook aan deze kant de lucht uit de struts te drukken.

STAP 6 – Vouw nu de Kite in 3e of 4e dit is afhankelijk van de grote van je tas waar de Kite in gaat.  De tassen van Harlem kitesurfing zijn relatief groot dus wij hoeven de kite’s niet extreem strak op te rollen.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]