Kitesurfles Introductie

Kitesurfles Introductie

Tijdens de kitesurfles introductie bij kitesurfschool North Sea Watersports ligt de focus op Kite Control. Het onder controle krijgen van de Kite is het belangrijkste van kitesurfen. Hoe eerder je deze controle onder de knie hebt, hoe eerder je klaar bent voor de waterstart. Elke kitesurf les ziet er weer anders uit omdat de instructeur zich zoveel mogelijk op jou leersnelheid en wensen aanpast.

Zelfstandige kitesurfles

Al onze kitesurflessen worden in kleine groepen gegeven,  met maximaal 2 personen per 1 kitesurf-instructeur. Op deze manier leer je jou zo snel en veilig mogelijk zelfstandig kitesurfen. Wil je leren kitesurfen? Boek dan een introductieles kitesurfen bij kitesurfschool North Sea Watersports in Zandvoort. Ben je daarna toe aan een intensievere cursus, dan meld je je aan voor een 3 daagse of 5 daagse kitesurfles.

3 uur Semipriveles €114 p.p, 2.5 uur Privéles €159

IK WIL LEREN KITESURFEN
Introductie kitesurfles Zandvoort. Leer de basis van het kitesurfen in Zandvoort. Met de 3 uur durende kitesurfles leren we je de kitecontrole en de kite optuigen.
IK WIL LEREN KITESURFEN

SEMIPRIVELES

Max. 2 personen

3 uur € 114,- p.p.

 • Samen leren Kitesurfen

 • Maximum 2 personen per kitesurf-instructeur.

 • Inclusief Materiaal

PRIVÉ LES

1 persoon

2.5 uur € 159,- p.p.

 • Lesprogramma special op maat

 • Effectieve lesmethode

 • Inclusief Materiaal

Ook mogelijk met je eigen kitesurf materiaal – 2.5 uur met eigen kite, board, wetsuit etc. €105,- per persoon.
Andere materiaal (Kite, bar of board) nodig, bijbetaling van €35,- per les.

Kitesurfles introductie met radiocommunicatie

Directe coaching

Tijdens al onze lessen maken we gebruik van radiocommunicatie. De verstaanbaarheid van instructies is tijdens kitesurflessen erg belangrijk. Via een portable radio kan jouw instructeur je altijd bereiken.

Veel vrijheid

Niets is lekkerder dan grote stukken van 100 of wel 200 meter afleggen tijdens het body draggen of varen. Maar het kan wel eens gebeuren dat de instructeur je even moet helpen. Door het gebruik van radiocommunicatie heb je meer vrijheid en kun je zelfstandig grotere afstanden varen of body draggen.

SEMIPRIVELES
PRIVÉ LES

Kitesurfles Introductie Stappenplan

 • Kite opbouwen

 • Veiligheidssystemen oefenen

 • Het water op met de kite!

 • Body draggen down wind

 • Body draggen op verschillende koersen

MATERIAAL KENNIS

In de introductieles
leer je alle ins en outs
van het
materiaal en bouw je zelf het
materiaal op – en
af.

KITE CONTROL

Kitesurfen gaat hand in hand met een goede kite controle. Hier ligt de focus elke les op.

VAREN

Het liefst vaar je zo snel mogelijk de Noordzee op, maar tijdens de introductieles laten we het board nog even achterwege. Eerst de basis!

ZELFSTANDIGHEID

 In elke les, ook de introductieles, werken wij aan jouw zelfstandigheid. Ons streven is om van jou zo snel mogelijk een zelfstandig kitesurfer te maken.

FUN

Kitesurfen gaat met vallen en opstaan. Maar wel met een goede dosis humor en een drankje (of twee) achteraf.

KITESURFLES INTRODUCTIE ZANDVOORT

De opbouw van de introductie kitesurfles is als volgt.

De basis spotcheck


De spotcheck bestaat uit het analyseren van de windrichting, stroming, golven, de drukte op het strand en het inschatten van obstakels, zowel op het strand als in het water. Daarnaast krijg je uitleg over de kitesurf regels van Zandvoort.

Inschatting kitemaat

We maken tijdens de spotcheck ook een begin met het inschatten van de kitemaat die we nodig hebben voor de kitesurfles. Veel beginnende kitesurfers hebben moeite met het vinden van de juiste kitemaat en het op-en aftuigen van de kite. Kitesurfers met een te grote kitemaat brengen zichzelf in gevaar door een overvloed aan kracht. Kitesurfers met een te kleine kitemaat ervaren juist te weinig kracht en kunnen hierdoor niet varen. Beide inschattingsfouten kunnen een gevaar op het water vormen en dat voorkomen we met een goede voorbereiding.  

Optuigen van de kite

Eenmaal de juiste maat uitgekozen? Dan beginnen we tijdens de kitesurfles met het optuigen van de kite. We halen de kite uit de tas en rollen hem uit. Met de pomp pompen we de luchtkamers van de kite dusdanig hard op dat de kite zijn vorm in de lucht en op/in het water houdt. Eenmaal opgepompt tot de juiste druk draaien we de kite om en leggen we er wat zand op zodat die niet wegwaait. Nu beginnen we met de bar. De bar vormt het “handvat” waarmee je de kite bestuurt. Om de bar zijn zo’n 20 meter aan lijnen gewikkeld. Die rollen we eerst geheel uit en daarna controleren we of de lijnen geen beschadigingen hebben of in de knoop zitten. Zijn we daarmee klaar, dan monteren we de lijnen aan de kite.

Wetsuit aantrekken

Bij de kitesurfles in Zandvoort hebben we wetsuits nodig om ons lichaam warm te houden. We maken gebruik van dikke en warme winterpakken zodat we altijd lekker warm blijven. Niets is vervelender dan door de kou eerder moeten stoppen met kitesurfen. Als we onze wetsuits hebben aangetrokken, trekken we de rest van onze gear aan. De gear bestaat uit het impact vest (een zwemvest die ook nog eens klappen opvangt) en de trapeze (een gordel om je middel waar je later de bar aan bevestigt).

Veiligheidssysteem

Over het algemeen wordt er gedacht dat kitesurfen ontzettend gevaarlijk is. De angst om omhoog te vliegen en nooit meer naar beneden te komen is er eentje die we vaker hebben gehoord. Ten eerste is dit onmogelijk (geloof ons, er zijn genoeg professionals die zouden willen dat sprongen oneindig konden zijn) en ten tweede zitten er dusdanig veel veiligheidssystemen op een kite dat je jezelf desondanks de sterke kracht altijd in veiligheid kan brengen. Er zijn namelijk 3 veiligheidssystemen die aan de kite zitten. Deze leggen we voordat je begint met kitesurfen al aan je uit en we oefenen we dit alvast. Hierdoor ben je direct in staat om ALLE kracht uit de kite te halen. We oefenen het overgeven van de kite met je kitebuddy. Als je daar handig in bent geworden, begint het echte werk en starten we met vliegeren.

Korte demonstratie

Gezamenlijk laten we de kite op en leren je hoe je dit veilig doet. Als de kite eenmaal in de lucht is geven we een korte demonstratie hoe je de kite stuurt en hoe je dit met meer of minder kracht kan doen. We maken je duidelijk in welke posities de kite kan trekken en vooral hoe je ervoor zorgt dat de kite nauwelijks trekkracht heeft.

Nu is het jouw beurt!

Het moment is nu eindelijk daar. Je kent de veiligheidssystemen en weet wanneer je die moet gebruiken. Daarnaast heb je net genoeg te horen gekregen om in theorie de kite te kunnen besturen. Hoog tijd om dat in praktijk te brengen! In het water mag je de kite overnemen en begin je samen met de kitesurf instructeur de kite te besturen. De instructeur houdt je vast aan de achterkant van je trapeze waardoor hij/zij kan ingrijpen indien nodig en je continue tips kan geven. Meestal heb je dit na al 10 minuten al aardig door! We wisselen af zodat je kitebuddy ook door krijgt hoe de kite werkt.

Het echte kitesurf werk!

Zodra je de kite onder controle hebt en op je gemak bent is het tijd om verder te gaan met de volgende oefening. Het is nu duidelijk dat je de kite onder controle hebt zolang je rustig stuurt en kleine bewegingen maakt. Nu is het tijd om te leren omgaan met de trekkracht van de kite. Nu gaan we Bodydraggen! Dit is een te gekke oefening om het windvenster nog beter te ontdekken. Je gaat op je buik liggen in het water en stuurt de kite heen en weer waar je door het water getrokken wordt. Beetje bij beetje bouwen we dit op waardoor je uiteindelijk de kite volledig onder controle hebt, ook wanneer hij je meetrekt! Het gevoel is onvoorstelbaar mooi om met de krachten van de kite te leren spelen! Nu begint het al op kitesurfen te lijken.

We blijven bij je


Met de radiocommunicatie begeleiden we je tijdens de kitesurflessen verder in het water zodat wij met je mee rennen langs de kant. We hebben de mogelijkheid om kilometers langs het strand te bodydraggen omdat we in Zandvoort alle ruimte hebben! Hoe sneller je leert, des te meer we kunnen bereiken in de lessen. Want boddydraggen downwind (met de wind mee) is pas het begin. Hierna leren we je hoe je in verschillende koersen kunt bodydraggen zodat je je kiteboard weer kunt ophalen als je gevallen bent. We gaan je namelijk leren upwind bodydraggen. Door een gevorderde techniek leren we je namelijk tegen de wind in te bodydraggen! En als je dat kunt stappen we op het board, en weg ben je! 

Klaar voor een kitesurfles in Zandvoort? Boek dan nu een introductieles bij kitesurfschool North Sea Watersports in Zandvoort.

BOEK NU JE KITESURF INTRODUCTIELES
3 DAAGSE KITESURF LES
5 DAAGSE KITESURF LES