Kitesurfles Introductie

Kitesurfles Introductie

Tijdens de kitesurfles introductie ligt de focus op Kite Control. Het onder controle krijgen van de Kite is het belangrijkste van kitesurfen! Zodra je deze controle hebt, wordt de waterstart gemaakt. Elke les ziet er weer anders uit omdat we zoveel mogelijk op jou leersnelheid en wensen aanpassen.

Al onze kitesurflessen worden gegeven in kleine groepen met maximaal 2 personen per 1 instructeur. Op deze manier kunnen we jou zo snel en veilig mogelijk zelfstandig leren kitesurfen. Wil je leren kitesurfen? Zet dan nu de eerste stap en boek de introductieles kitesurfen in Zandvoort.

3 uur Groeples €99 p.p Priveles €140

GROEP LES

Max. 2 personen

3 uur € 99,- p.p.

 • Samen leren Kitesurfen

 • Maximum 2 personen per instructeur.

 • Inclusief Materiaal

PRIVEE LES

1 persoon

2 uur € 140,- p.p.

 • Lesprogramma special op maat

 • Effectieve lesmethode

 • Inclusief Materiaal

Kitesurfles introductie met radiocommunicatie


Directe Coaching: Tijdens al onze lessen maken we gebruik van radiocommunicatie. De verstaanbaarheid van instructies is tijdens kitesurflessen erg belangrijk. Via een portable radio kan jouw instructeur je altijd bereiken.
Veel vrijheid: Niets is lekkerder dan grote stukken van 100 of wel 200 meter afleggen tijdens het body draggen of varen. Maar het kan wel eens gebeuren dat de instructeur je even moet helpen. Door het gebruik van radiocommunicatie heb je meer vrijheid en kun je zelfstandig grotere afstanden varen of body draggen.

GROEP LES
PRIVÉ LES

Kitesurfles Introductie Stappenplan

 • Kite opbouwen

 • Veiligheidssystemen oefenen

 • Het water op met de kite!

 • Body draggen down wind

 • Body draggen op verschillende koersen

MATERIAAL KENNIS

In de Introductieles
leren we je de basis
benoemingen van de
materiaal, en de
materiaal op – en
af te tuigen.

KITE CONTROL

Bij kitesurfen is kite controle het belangrijkste. Hier ligt, elke les weer, de focus op.

VAREN

Omdat we in de Introductieles zijn gefocussed op controle van de kite, zijn we nog niet bezig met het board.

ZELFSTANDIGHEID

Ons streven is om van jou een zelfstandige Kitesurfer te maken. In elke les werken wij aan jouw zelfstandigheid.

FUN

Naast dat je veel leert,
wordt er ontzettend veel
gelachen en plezier gemaakt.

KITESURFLES INTRODUCTIE ZANDVOORT

De opbouw van de introductie kitesurfles is als volgt.

De basis spotcheck
De spot check is bestaat uit het analyseren van de windrichting, stroming, golven, de drukte op het strand maar ook naar obstakels, zowel op het strand als in het water, niet te vergeten zijn de regels van Zandvoort!

We maken ook een begin met het inschatten van de kitemaat die we nodig hebben voor de kitesurfles aangezien veel beginnende kitesurfers het moeilijk blijven vinden om de juiste kitemaat op te tuigen. Dit betekent dat kiters met een te grote kitemaat zichzelf in gevaar brengen door een overvloed aan kracht, kiters met een te kleine kitemaat zullen juist te weinig kracht hebben en kunnen hierdoor niet varen. Beide deze inschattingsfouten brengen hun eigen gevaren met zich mee.

Eenmaal de juiste maat uitgekozen? Dan kunnen we beginnen met de kite op te tuigen, dat houd in dat we de kite uit de tas halen en uitrollen. Met de pomp pompen we de luchtkamers van de kite dusdanig hard op dat de kite zijn vorm in de lucht en op/in het water houdt. Eenmaal opgepompt tot de juiste druk draaien we de kite om en leggen we er wat zand op zodat die niet wegwaait. Nu gaan we beginnen met de bar, dit is het “handvat” waarmee je de kite bestuurt. Om de bar zijn zo een 20 meter aan lijnen gewikkeld, eerst rollen we dit geheel uit en daarna controleren we of de lijnen geen beschadigingen hebben of dat de boel in de knoop zit. Als we daarmee klaar zijn monteren we de lijnen aan de kite.

Wetsuit aantrekken

Bij de kitesurfles in Zandvoort hebben we wetsuits nodig om ons lichaam warm te houden! We maken gebruik van dikke en warme winterpakken zodat we altijd lekker warm blijven, niets is vervelender dan het koud hebben in het water. Als we onze wetsuits hebben aangetrokken, trekken we de rest van onze gear aan. Dit zijn het impact vest (een zwemvest die ook nog eens klappen opvangt) en de trapeze (een gordel om je middel waar je later de bar aan bevestigt)

Veiligheidssysteem

Over het algemeen wordt er gedacht dat kitesurfen ontzettend gevaarlijk is, de angst om omhoog te vliegen en nooit meer naar beneden te kunnen komen is er eentje die we vaak voorbij hebben horen komen. Ten eerste is dit onmogelijk (geloof ons, er zijn genoeg professionals die zouden willen dat sprongen oneindig konden zijn) en ten tweede zitten er dusdanig veel veiligheidssystemen op een kite dat je desondanks de sterke kracht jezelf altijd veilig kan houden. Er zijn namelijk 3 veiligheidssystemen die aan de kite zitten, deze leggen we voordat je de begint met vliegeren al aan je uit, ook oefenen we dit alvast. Hierdoor ben je direct in staat om ALLE kracht uit de kite te halen. We oefenen het overgeven van de kite met je kitebuddy. Als je daar handig in bent geworden dan gaat het echte werk beginnen en kunnen we beginnen met vliegeren!

Korte demonstratie
Gezamenlijk laten we de kite omhoog, we laten je zien hoe je dit veilig doet. Als de kite eenmaal in de lucht is geven we een korte demonstratie hoe je de kite stuurt en hoe je dit met meer of minder kracht kan doen. We maken je duidelijk in welke posities de kite wel kan trekken en vooral hoe je ervoor zorgt dat de kite nauwelijks trekkracht heeft.

Nu is het jouw beurt!

Het moment is nu eindelijk daar, je kent de veiligheidssystemen en weet wanneer je die moet gebruiken, daarnaast heb je net genoeg te horen gekregen om in theorie de kite te kunnen besturen. Hoog tijd om dat in praktijk te brengen! In het water mag je de kite overnemen en begin je samen met de kitesurf instructeur de kite te besturen. De instructeur houdt je vast aan de achterkant van je trapeze waardoor hij/zij kan ingrijpen indien nodig en je continue tips kan geven. Meestal heb je dit na al 10 minuten al aardig door! We wisselen af zodat je kitebuddy ook door krijgt hoe de kite werkt.

Het echte werk!

Zodra je de kite onder controle hebt en je jezelf op je gemak voelt is het tijd om verder te gaan met de volgende oefening. Het is nu duidelijk dat je de kite onder controle hebt zolang je rustig stuurt en kleine bewegingen maakt. Nu is het tijd om te leren omgaan met de trekkracht van de kite! Nu gaan we Bodydraggen! Dit is een te gekke oefening om het windvenster nog beter te ontdekken. Je gaat op je buik liggen in het water en je stuurt je kite heen en weer waardoor deze je door het water heen trekt. Beetje bij beetje bouwen we dit op waardoor je uiteindelijk de kite volledig onder controle hebt, ook wanneer hij je trekt! Het gevoel is onvoorstelbaar mooi om met de krachten van de kite te leren spelen! Nu begint het al op kitesurfen te lijken!

We blijven bij je!
Met de radiocommunicatie begeleiden we je verder in het water zodat wij met je mee rennen langs de kant. We kunnen kilometers langs het strand bodydraggen omdat we alle ruimte hebben! Hoe sneller je leert des te meer we kunnen doen in de lessen. Want boddydraggen downwind (met de wind mee) is pas het begin! Hierna leren we je hoe je verschillende koerse kunt bodydraggen zodat je je kiteboard weer kunt ophalen als je gevallen bent. We gaan je namelijk leren upwind bodydraggen, door een trucje leren we je namelijk tegen de wind in te bodydraggen! En als je dat kunt gaan we op het board stappen en weg varen! 

Ben je klaar om te beginnen met je kitesurfles in Zandvoort, boek dan nu je les.

3 DAAGSE CURSUS
5 DAAGSE CURSUS