[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Kitesurf Windvenster

[/fusion_text][fusion_text]

Het windvenster of de engelse benaming wind window.
Het windvenster is het gehele gebied waar de kite/vlieger kan bewegen. Buiten het windvenster kan de kite niet vliegen omdat hier buiten simpelweg tegen de wind in wordt gevliegerd.
De maat van het windvenster is afhankelijk van de lijn lengte. Hoe langeren de lijnen zijn hoe groter het windvenster is. Het windvenster is onderverdeeld in 3 zones. Power zone – softzone en wind vensterrand.

[/fusion_text][fusion_text]

De positie van de kite in het windvenster heeft ter verduidelijking de nummers gekregen van een klok. Dit maakt het gemakkelijker om te communiceren over de kite positie ten opzichte van het windvenster.
Wanneer bijvoorbeeld wordt gezegd de kite op 12 te houden, dan wordt verwacht dat de kite recht boven de kiter staat. Indien 9 wordt gezegd, links bijna op het water en wanneer 3 wordt gezegd natuurlijk rechts bijna op het water.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_code]Jmx0O2RpdiBzdHlsZT0mcXVvdDtwb3NpdGlvbjpyZWxhdGl2ZTtoZWlnaHQ6MDtwYWRkaW5nLWJvdHRvbTo1Ni4yNSUmcXVvdDsmZ3Q7Jmx0O2lmcmFtZSBzcmM9JnF1b3Q7aHR0cHM6Ly93d3cueW91dHViZS5jb20vZW1iZWQvc3ZJZGRDamE5VHM/ZWN2ZXI9MiZxdW90OyB3aWR0aD0mcXVvdDs2NDAmcXVvdDsgaGVpZ2h0PSZxdW90OzM2MCZxdW90OyBmcmFtZWJvcmRlcj0mcXVvdDswJnF1b3Q7IHN0eWxlPSZxdW90O3Bvc2l0aW9uOmFic29sdXRlO3dpZHRoOjEwMCU7aGVpZ2h0OjEwMCU7bGVmdDowJnF1b3Q7IGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiZndDsmbHQ7L2lmcmFtZSZndDsmbHQ7L2RpdiZndDs=[/fusion_code][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_3″ layout=”1_3″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Windvenster Rand

[/fusion_text][fusion_text]

De windvenster rand is de positie waar de kite maximaal naar de wind toe kan. De windvenster rand heeft de kite het minste kracht. Daarom wordt de kite ook op gelaten aan het windvenster rand. Boven je hoofd is 12 uur. Als je de kite op 12 uur stuurt of ook genaamd de safe-zone dan is de kite op zijn rustigst en kun je gemakkelijk bijvoorbeeld je kiteboard aantrekken. Rechts van je is 3 uur dit is helemaal op de grond en daar kun je je kite oplaten. 9 uur geld hetzelfde voor als 3 uur maar dat is links van je op de grond.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_3″ layout=”1_3″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Powerzone

[/fusion_text][fusion_text]

Als je met je rug naar de wind toestaat is de powerzone recht voor je. In de powerzone vangt de kite de meeste wind en krijg je dus de meeste druk in je kite. Je kunt de kite in de power zone sturen door middel van de kite van 9 uur naar 3 uur te sturen. Op dit moment krijgt de kite de meeste kracht. De powerzone kan een gevaarlijk gebied zijn voor de beginnende kitesurfers. Zeker als het wat harder waait kan de kite hard gaan trekken in de powerzone. Wanneer het minder hard waait kun je de powerzone juist gebruiken om de waterstart te oefenen. Dit geeft meestal net eventjes die extra kracht in je kite met weinig wind om op te staan en je eerste meters te varen.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_3″ layout=”1_3″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Softzone

[/fusion_text][fusion_text]

De softzone dicht bij het windvenster rand. In de softzone heeft de kite een stuk minder kracht dan in de powerzone. De softzone bevindt zich aan boven- en zijkant van het windvenster. Als het hard waait kun je de kite in de softzone rustig houden om de kracht van de kite te verminderen.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]