[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Kite Optuigen

[/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Bij elke kitesurf sessie moet je eerst een paar stappen ondernemen, voordat je het water op kan. Een van die stappen is eerst je Kite optuigen, je lijnen uitrollen en vast maken. In dit artikel gaan we het hebben over je Kite optuigen.

Het eerste wat je moet doen is de keuzen maken met welke maat Kite je het water opgaat. Dit is natuurlijk afhankelijk van de wind, de stroming en golfslag. Daarnaast moet je ook een beslissing gaan maken welke discipline je gaat varen. Ga je in je Kite sessie focussen om hoog springen? Dan heb je waarschijnlijk een wat grotere Kite nodig of kleiner als je gaan golfrijden op een surfboard? Als je eenmaal je beslissing hebt gemaakt met welke Kite grote je het water opgaat, dan gaan we echt beginnen.

[/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Zoek een plekje op het strand waar je genoeg ruimte hebt om je Kite uit te rollen en je lijnen uit te lopen. Ideaal is 40 meter rond om je heen zonder obstakels omdat je de Kite dan ook meteen op kunt laten.

[/fusion_text][fusion_youtube id=”https://youtu.be/J_d5XwK_k9o” alignment=”center” width=”” height=”” autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” /][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_4″ layout=”1_3″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Stap 1

[/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Haal je Kite uit de tas en rol de Kite uit. Het is handig om dit meteen te doen met de leading edge tegen de wind in. De leading edge is de grote opblaasbare band aan de Kite.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_4″ layout=”1_3″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Stap 2

[/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Pak je pomp en maak je pomp leash aan de Kite vast, zodat de Kite niet wegvliegt tijdens het oppompen. Zorg er voor dat je deflate en inflate zand vrij zijn, en je deflate goed gesloten is.  Als dit gelukt is, dan kan je je pomp slang aan de Kite vast koppelen en beginnen met pompen.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_3″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

*TIP*

[/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Tijdens het pompen is het verstandig om vanuit je benen te pompen en niet teveel vanuit je rug. Dat voorkomt  blessures en vermoeidheid voor je Kite sessie.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_3″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Stap 3

[/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Tijdens het pompen moet je in de gaten houden dat je Kite niet verdraait en dat je bridals niet om de wingtips gaan.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_3″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Stap 4

[/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

De Harlem kite’s kunnen opgepompt worden tot wel 9 psi echter hoef je dit niet altijd te doen. Voor de kiter rond de 60 kilo kan de Kite worden opgepompt rond de 7 psi en voor kiters rond de 100 kilo mag de Kite opgepompt worden tot 9 psi.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]